Suosituimpia elektronisen tanssimusiikin artisteja

2000-luvulla suuren suosioon ovat nousseet elektronista musiikkia tekevät dj:t. He ovat todella kuuluisia, he tienaavat yhteistöillään ja esiintymisillään mielettömiä summia rahaa eikä heiltä lahjakkuutta tai ainakaan kovaa bisnesälyä puutu. Tähän juttuun on koottu yhteen tämän hetken tunnetuimpia, kovapalkkaisimpia ja palkituimpia dj:tä. Listasta puuttuu monia suuria nimiä, mutta se antaa kuitenkin hyvän yleiskuvan siitä, ketkä ovat tämän hetken kuumimpia nimiä. Yllättävää tai ei, heillä kaikilla on melko samanlainen tausta. Osa heistä on tehnyt pitemmän uran kuin toiset, joillakin on yliopistotutkinto takataskussaan ja yksi ei enää ole elossa, mutta kaikki jäävät yhtä lailla elektronisen musiikin historiaan.

Tiësto

Tiësto on maailman tunnetuimpiin kuuluva trancea soittava dj. Hänen uransa alkoi jo pari vuosikymmentä sitten Alankomaissa. Todellisen läpimurtonsa hän teki jo 90-luvulla kappaleella remix-kappaleella “Silence”. Hän on voittanut monia elektronisen musiikin palkintoja ja saavuttanut paljon arvostusta. Tiësto on julkaissut viisi studioalbumia.

Avicii

Ruotsalainen nyttemmin jo edesmennyt Avicii toimi tuottajana ja dj:nä. Hän teki läpimurtonsa vuonna 2011 kappaleella “Levels”. Sen jälkeen hän teki useita hiteiksi nousseita kappaleita. Hän ehti tehdä kuitenkin vain kaksi kokonaista studioalbumia ennen äkillistä kuolemaansa. Hän kiersi aktiivisesti ympäri maailmaa aina kuolemaansa saakka.

David Guetta

David Guettan nimen tuntevat kaikki, jotka ovat viimeisen parin vuoden aikana kuunnelleet radiota. Ranskalainen tuottaja ja dj David Guetta on huippusuosittu niin kotimaassaan kuin maailmanlaajuisestikin. Hän on tehnyt musiikkia yhteistyössä lukuisten tämän hetken kuuluisimpien artistien kanssa. Hänet on myös valittu yhdeksi maailman 10 parhaasta dj:stä. Hän aloitti musiikin tekemisen vain olleessaan 17-vuotias, mutta läpimurtoa saatiin odottaa aina vuoteen 2004 saakka, kun Guetta julkaisi ensimmäisen hittibiisin “”The World is Mine””.

Steve Aoki

Yhdysvaltalainen Steve Aoki on dj, house-musiikin tuottaja sekä levy-yhtiön perustaja. Hän on yksi Yhdysvaltojen eniten myyneistä ja ahkerimmin keikkailevista dj:stä. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten tunnettujen artistien kanssa. Hän teki läpimurtonsa vuonna 2010 ja pari vuotta myöhemmin hän sai elektronisen musiikin arvostettuja palkintoja. Hän on julkaissut neljä studioalbumia.

Calvin Harris

Calvin Harris on skotlantilainen tuottaja ja dj, joka kuitenkin on suurelle yleisölle tullut tutuksi tekemillään yhteistyöbiiseillä muiden artistien kanssa. Harrisin kappaleista monet ovat todella suosittuja, mutta suosituimmista mainittakoon muun muassa “The Girls”, “Bounce” ja “Summer”. Ennen läpimurtoaan hän julkaisi musiikkiaan MySpace-nettisivustolla. Calvin Harrisin kerrotaan myös olevan maailman kovapalkkaisin dj.

Martin Garrix

Alankomaista lähtöisin oleva Martin Garrix edustaa elektronisen musiikin nuorta sukupolvea. Hän oli läpimurtonsa tapahtuessa vain 17-vuotias. Tiësto on ollut hänen tukenaan uransa alusta saakka.

Hardwell

Hardewll on tunnettu house-tuottaja ja dj. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat “Apollo”, “Zero 76” ja “Encoded”. Hänet on valittu useaan kertaan yhdeksi maailman parhaista dj:stä. Hardwell on julkaissut kuusi studioalbumia. Hän keikkailee todella ahkerasti ympäri maailman.

Armin van Buuren

Eittämättä yksi tämän hetken parhaista dj:stä on hollantilainen Armin van Buuren. Hän on trance-musiikkia tekevä tuottaja ja dj, jota elektronisen musiikin maailma näyttää arvostavan suuresti. Hän on voittanut lukuisia alan palkintoja. Hän on julkaissut kolme studioalbumia, jotka ovat menestyneet erinomaisesti. Hän tekee myös palkittua radio-ohjelmaa nimeltä A State of Trance.

Alesso

Ruotsalainen Alesso tunnetaan house-musiikin tuottajana ja dj:nä. Hän on julkaissut vasta yhden studioalbumin, mutta hän on jo tehnyt monia yhteistöitä tunnettujen artistien kanssa. Yksi menestyneistä yhteistöistä oli Swedish House Mafian jäsenen kanssa toteutettu single “Calling”.